İdil’de 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Programları

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde devletimize karşı FETÖ Terör Örgütü tarafından girişilen hain darbe kalkışmasının birinci yıl dönümü nedeniyle Kaymakamlığımız ve Belediye Başkanlığımızca 11 Temmuz 2017 tarihinde başlayan etkinliklerimiz, 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü Milli Birlik Beraberlik Yürüyüşü ve Şehitlerimizi Anma Programı ile devam etti.
Hafta boyunca Şehitlik ziyareti, şehitlerimiz anısına mevlid programı, halk koşusu, şehitlerimiz anısına hatim duası, 15 Temmuzu anlatan resim sergisinin açılışı ve son olarak 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü Milli Birlik Beraberlik Yürüyüşü ve Şehitlerimizi Anma Programı ile taçlandı.
Yürüyüş saat 19:00’da İdil saat kulesi önünden Kaymakamımız ve Belediye Başkanı Sayın Ersin TEPELİ öncülüğünde yüzlerce vatandaşımızın katılımıyla gerçekleşti.
Yüzlerce vatandaşımız ellerde bayraklar ile Cumhuriyet Meydanına kadar Milli Birlik yürüyüşü yaptıktan sonra program hain darbe girişiminin yaşandığı o geceye dair görüntülerin izlenmesiyle başladı. Vatandaşlarımızın katıldığı program istiklal marşının okunması, yapılan konuşmalar, Kuran-i Kerim tilavetleri, ilahiler ve Şehitlerimiz anısına yazılan şiirlerin okunması ile devam etti.
Program devam ederken programa katılan vatandaşlarımıza çeşitli ikramlar yapıldı. Saatler 00:13′ ü gösterdiğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi İlçemizde de tüm camilerimizde şehitlerimiz için salalar okundu ve demokrasi nöbeti tutuldu.